Wat we voor ogen hebben

De Omgevingsvisie Kromme Rijngebied is van de drie gemeentes Wijk bij Duurstede, Bunnik en Houten. In de visie vertellen we wat we samen voor ogen hebben voor het buitengebied, het gebied buiten de bebouwde kom. Hoe we bijvoorbeeld denken over veilige wegen, energie opslaan en opwekken of meer ontspanningsmogelijkheden bieden rond de Kromme Rijn. Bij het maken van de visie vroegen we aan de mensen die er leven en werken wat ze willen en nodig hebben.

Onze manier van leven verandert snel

Natuurlijk moet het Kromme Rijngebied groen blijven en als het even kan nog mooier worden dan het al is. Daarover zijn we het allemaal eens. Tegelijk verandert onze manier van leven snel. Wij werken bijvoorbeeld vaker thuis, veel boeren stoppen met hun bedrijf en we willen andere dingen doen in onze vrije tijd 

Nieuwe plannen hard nodig, maar welke?

Dat betekent dat we niet alles bij het oude kunnen laten. We moeten nieuwe plannen maken om te kunnen voldoen aan de eisen van de tijd. Daarbij is het wel belangrijk om te weten welke idee├źn passen bij het gebied. Dat geven we aan in de omgevingsvisie. 

We denken graag mee

Als gemeentes maken we plannen, maar steeds vaker doen mensen dat ook zelf. Boeren, burgers, fruittelers, landgoedeigenaren. Er zijn veel kleine projecten. Stapje voor stapje wordt zo het Kromme Rijngebied aangepast. Sluit een plan echt aan bij wat we voor ogen hebben, dan denken we graag mee en doen er alles aan om het mogelijk te maken.