7. U levert een definitief principeverzoek in volgens het stappenplan

De stappen tot zover gedaan? Nu kunt u een definitief ‘principeverzoek’ of passend voorstel inleveren. Dus een voorstel waarin u vertelt hoe uw plan er nu uitziet en waarvoor u een vergunning wilt. Als u dit inlevert, krijgt u een idee of u een officiële aanvraag kunt doen voor uw plan. Voor meer informatie over het indienen van een principeverzoek en het online invullen van een aanvraagformulier:

We nemen een besluit over het voorstel en kijken wat nodig is

We nemen een besluit over uw verzoek of voorstel en kijken ook wat er nodig is om het mogelijk te maken. Dat kan betekenen dat we moeten kijken of we kunnen ‘afwijken’ van het bestemmingsplan, dus dat u iets anders mag doen dan in het bestemmingsplan staat dat er al is. Of het kan zijn dat er een nieuw bestemmingsplannetje moet komen. 

Altijd een omgevingsvergunning nodig

U heeft in elk geval altijd een zogenoemde omgevingsvergunning nodig heeft. Daarin regelen we alles wat u nodig heeft. Van toestemming om te bouwen of slopen, het mogen kappen van bomen en het laten wegstromen van afvalwater op het riool tot de aanleg van een weg of sloot. We vertellen u vooraf hoeveel de aanvraag kost.